LE GRAND PRIX DE L’OPERA

În perioada 1-20 august 2017, a avut loc la Bucureşti, Concursul Internaţional de Canto al Operei Naţionale Bucureşti „Le Grand Prix De L’Opéra”, membru al Federaţiei Mondiale a Concursurilor Internaţionale de Muzică, cu sediul la Geneva.

Competiţia a oferit câştigătorilor – tinere talente din ţară şi străinătate – numeroase premii şi contracte şi, de asemenea, înţelegeri de colaborare cu teatre lirice sau instituţii de concerte din România şi Europa. Juriul concursului a fost alcătuit din personalităţi emblematice ale lumii muzicale naţionale şi internaţionale, îndeosebi manageri de teatre lirice, directori de casting şi maeştri îndrumători în arta cântului.

Membrii juriului, printre care domnii Joan Matabosch Grifoll, Director artistic al „Teatro Real Madrid”, Jesus Iglesias Noriega, Director artistic al „Dutch National Opera House”, Alberto Mira, Partener al „Universităţii Oxford” în departamentele Cinema, Cultură şi Societatea Europeană, şi-au exprimat aprecierea pentru modul în care a fost organizat acest concurs şi pentru valoarea tinerilor participanţi la competiţia artistică. Declaraţiile personalităţilor prezente au fost consemnate de Revista Balcanii şi Europa.

Acest prestigios concurs a fost organizat în colaborare cu Ambasadele Germaniei, Italiei şi Federaţiei Ruse. De asemenea, în rândul susţinătorilor s-au aflat NIRO Investment Group, Institutul Polonez Bucureşti, Novotel, Fundaţia Michael Schmidt Stiftung. Cu acest prilej, NIRO Investment Group a oferit un dineu la care au participat membrii juriului internaţional.