ANGAJAMENT FERM ÎN SUSŢINEREA CULTURII ŞI ISTORIEI ROMÂNEŞTI

Implicarea şi susţinerea evenimentelor şi iniţiativelor de artă şi cultură reprezintă un demers constant al NIRO Investment Group, recunoscut adesea la cel mai înalt nivel. Aceste eforturi subliniază angajamentul nostru de a sprijini şi promova valorile culturale şi istorice ale României. Săptămâna trecută, compania noastră a fost onorată să primească Diploma de Excelenţă pentru Mecenat din partea Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric”, o recunoaştere care subliniază devotamentul nostru continuu faţă de cultură şi istorie. Distincţia a fost acordată în cadrul celei de-a 32-a ediţii a Simpozionului de Istorie şi Civilizaţie Bancară Cristian Popişteanu, un eveniment prestigios găzduit de Banca Naţională a României.

De asemenea, am fost onoraţi să contribuim activ la recunoaşterea meritelor în cercetarea istorică, prin intermediul colegului nostru Valentin Macovescu, Director de Comunicare, Imagine şi Protocol în cadrul NIRO Investment Group. Valentin a avut plăcerea de a înmâna două dintre premiile Fundaţiei Culturale „Magazin Istoric” pentru cele mai remarcabile contribuţii în domeniul cercetărilor istorice din anul 2023. Aceste premii au fost acordate Excelenţei Sale, domnul Ambasador Viorel Isticioaia-Budura pentru lucrarea „Anotimpuri în Asia” şi doamnei Anca Otu pentru lucrarea „Două naţiuni vecine: România şi Finlanda. Relaţii româno-finlandeze (1917-1947). O privire dinspre Bucureşti”. Recunoaşterea acestor lucrări evidenţiază importanţa cercetării istorice riguroase şi contribuţia valoroasă pe care aceşti autori o aduc cunoaşterii şi înţelegerii trecutului.

Simpozionul de Istorie şi Cultură Bancară, care poartă numele cunoscutului istoric şi publicist român Cristian Popişteanu, este organizat anual, din 1993, de Banca Naţională a României, în colaborare cu Asociaţia Română a Băncilor şi Fundaţia Culturală „Magazin Istoric”. Acest eveniment este un punct de reper în calendarul cultural şi ştiinţific al României, reunind istorici, cercetători şi personalităţi din diverse domenii pentru a dezbate şi a promova cunoaşterea istorică şi valorile culturale. Participarea activă şi susţinerea acestui simpozion reflectă angajamentul ferm al NIRO Investment Group de a sprijini iniţiativele culturale şi de a contribui la conservarea şi promovarea patrimoniului istoric al României.

Prin aceste acţiuni, NIRO Investment Group nu doar că susţine cultura şi istoria, dar îşi asumă şi rolul de catalizator al dezvoltării şi diseminării cunoaşterii, întărind legăturile între trecut, prezent şi viitor. Această implicare continuă este o mărturie a valorilor noastre fundamentale şi a dedicaţiei noastre de a contribui la dezvoltarea unei societăţi conştiente de importanţa moştenirii sale culturale şi istorice.