NIRO INVESTMENT GROUP ÎŞI CONSOLIDEAZĂ POZIŢIA PE PIAŢA HOTELIERĂ DIN ROMÂNIA

Bucureşti, 15 mai 2018. Niro Investment Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare, în dezvoltarea şi administrarea activelor, şi-a anunţat planurile oficiale de extindere în industria hotelieră şi a turismului.

Pe 10 mai 2018, cu ocazia ceremoniei oficiale de lansare a parteneriatului pentru amenajarea Grand Hotel du Boulevard, hotel ce urmează a fi redeschis la finalul anului 2019 sub brandul hotelier de lux Corinthia, a fost anunţată o investiţie semnificativă în dezvoltarea proiectelor hoteliere, estimată la aproximativ 60 de milioane de euro, pentru următorii 4 ani.

Evenimentul a avut loc în impresionantul salon renovat al clădirii istorice din cadrul Grand Hotel du Boulevard, în prezenţa reprezentanţilor din administraţia locală şi din mediul privat, a oficialilor lanţului hotelier Corinthia şi consultanţilor Beaufort Global, a reprezentanţilor Swiss Alpine Hospitality Education Group şi a asociaţiei hotelire HAMA, precum şi a altor distinşi oaspeţi locali şi internaţionali.

“Este o perioadă extraordinară în ceea ce priveşte dezvoltarea Niro Investment Group şi suntem onoraţi să fim partenerii unor nume de marcă din sectorul hotelier de lux internaţional precum Corinthia, sprijinind astfel creşterea pieţei hoteliere şi turistice locale,” a afirmat dl. Nicolae Dumitru, Preşedinte (Chairman) al Niro Investment Group. “Redeschiderea Grand Hotel du Boulevard reprezintă un proiect imobiliar major al companiei noastre dezvoltat în sectorul ospitalităţii, în condiţiile în care intenţionăm să dezvoltăm în timp un portofoliu valoros de hoteluri şi restaurante în România. Sunt convins că având expertiza necesară, implicarea echipei noastre de profesionişti, dar şi sprijinul partenerilor noştri, ne vom putea baza pe succesele anterioare ale companiei pentru a ne extinde în continuare prezenţa grupului în noi domenii de activitate”.

În martie 2018, lanţul hotelier Corinthia Hotels şi Niro Investment Group au anunţat semnarea unui parteneriat pe termen lung pentru deschiderea unei noi clădiri de lux în Bucureşti: hotelul Grand Hotel du Boulevard, o clădire istorică emblematică care îşi va redeschide porţile pe 1 decembrie 2019. Construită în 1867, clădirea monument istoric a fost utilizată ultima dată ca hotel în urmă cu peste 10 ani, în prezent urmând să fie renovată pentru a se putea ridica la standardele caracteristice de lux şi stil ale hotelurilor Corinthia. Proiectul de renovare a hotelului este coordonat de QP Management, o companie asociată grupului hotelier Corinthia, specializată în design, inginerie şi management care va aduce o echipă internaţională de manageri de proiect, ingineri şi designeri de renume, implicaţi în alte proiecte mari de restaurare din lumea întreagă.

Consultanţa de business în cadrul tranzacţiei a fost oferită de compania Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiţii, dezvoltare şi administrare de active cu sediul în Dubai, EAU. PORR, o companie de construcţii europeană cu tradiţie şi abordare inovatoare, a fost angajată în calitate de contractor general pentru realizarea lucrărilor de renovare a clădirii.

Pe lângă acest parteneriat, Grupul Niro a anunţat semnarea unui contract de colaborare şi susţinere a Serviciul de Ajutor Maltez din România (SAMR), o organizaţie non-profit care în ultimii 25 de ani a derulat programe pentru persoanele vulnerabile – persoanele în vârstă, bolnave, persoanele cu handicap şi alte grupuri vulnerabile. Serviciul de Ajutor Maltez din România este una dintre organizaţiile Ordinului Suveran de Malta.

Swiss Alpine Centre – Centrul de excelenţă în managementul hotelier şi artă culinară

Pentru a susţine piaţa în creştere din sectorul ospitalităţii şi al turismului, Niro Investment Group a semnat cu Institutul elveţian de educaţie în sectorul ospitalităţii Swiss Alpine (SAHEG) un acord strategic pe termen lung în urma căruia se va înfiinţa un centru de excelenţă în managementul hotelier şi artă culinară din România. Această iniţiativă este sprijinită de asociaţia Hospitality Asset Managers (HAMA) din Orientul Mijlociu şi Africa. Centrul va stabili standardele de excelenţă în ceea ce priveşte formarea în domeniul managementului ospitalităţii şi a serviciilor asociate din România şi din regiune. Obiectivul institutului este acela de a aduce nivelul competenţelor din sectorul hotelier la standardul cerut de turiştii locali sau internaţionali care călătoresc de plăcere sau în scop de afaceri.

Un nou proiect hotelier dezvoltat de către Grupul Niro care se adresează călătorilor de business şi de leisure.

Niro Investment Group va continua să îşi crească investiţiile în industria ospitalităţii prin amenajarea unui nou hotel în Bucureşti, situat pe blv. Expoziţiei. Se estimează că noul hotel se va deschide până în 2021 şi va avea o suprafaţă totală construită de aproximativ 30.000 m2, fiind destinat pieţei de lux, oamenilor de afaceri şi turiştilor de plăcere.

DESPRE LANŢUL HOTELIER CORINTHIA:

Grupul Corinthia reprezintă un ansamblu de hoteluri de lux de cinci stele, înfiinţat de familia malteză Pisani în 1962. Din anul 2000, Corinthia a devenit o companie publică cu mai multe divizii, operând ca societate comercială sub denumirea de International Hotel Investments plc, proprietarul, dezvoltatorul sau operatorul fiecărui hotel Corinthia, precum şi a proprietăţilor imobiliare din întreaga lume. Având la bază valorile familiei şi inspirată de principiile fundamentale ale spiritului Corinthia, compania se concentrează pe asigurarea calităţii, pe corectitudinea şi discreţia serviciilor prestate. Pentru mai multe detalii, accesaţi corinthia.com sau pagina pe Twitter @CorinthiaHotels sau pe Instagram @corinthiahotels

DESPRE BEAUFORT GLOBAL:

Beaufort Global este o societate de investiţii, dezvoltare şi administrare a activelor care se axează pe proiecte imobiliare din sectorul ospitalităţii pentru hoteluri, staţiuni, complexe comerciale, spaţii rezidenţiale, infrastructură, master planuri, clădiri cu destinaţie mixtă şi iniţiative guvernamentale pentru Foreign Direct Investment (FDI). Înfiinţată în Dubai, EAU, şi-a creat de-a lungul timpului relaţii de încredere la cel mai înalt nivel guvernamental, precum şi în rândul companiilor private sau de stat cu scopul executării mandatelor internaţionale orientate pe rezultate. Pentru mai multe detalii, accesaţi www.beaufortglobal.com

DESPRE SAHEG

The Swiss Alpine Hospitality Education Group (SAHEG) este responsabil de dezvoltarea internaţională a Swiss Alpine Centre, un furnizor de educaţie în managementul hotelier, fondat în Elveţia în urmă cu 30 de ani şi cu sediul la Zurich. Scopul companiei SAHEG este de a dezvolta conceptul Swiss Alpine Centre la nivel internaţional şi de a extinde excelenţa şi calitatea specifică ospitalităţii elveţiene în diferite părţi ale lumii. Această activitate îşi propune să aducă un impact pozitiv în comunitate prin valorificarea şi îmbunătăţirea talentelor şi cunoştinţelor individuale.

DESPRE HAMA MEA:

De mai bine de 25 de ani, The Hospitality Asset Managers Association (“HAMA”) este organizaţia non-profit a profesioniştilor responsabili de creşterea activă a valorii activelor în numele proprietarilor de hoteluri din întreaga lume, cu filiale în Statele Unite, Europa, Asia Pacific, China, Japonia şi Orientul Mijlociu. HAMA promovează cele mai bune practici profesionale cu cele mai înalte standarde de conduită etică şi respect reciproc pentru managementul activelor în domeniul ospitalităţii.