Niro Investment Group, recunoscut pentru contribuţia sa la promovarea valorilor istorice româneşti

Niro Investment Group a participat săptămâna trecută la cea de-a 31-a ediţie a simpozionului „Cristian Popişteanu”, eveniment dedicat istoriei şi civilizaţiei bancare, organizat de Banca Naţională a României şi de Fundaţia Culturală Magazin Istoric. Partener tradiţional al Fundaţiei Culturale Magazin Istoric de peste 10 ani, Niro Investment Group sprijină activ cercetarea istorică, sponsorizând şi premiind cele mai importante lucrări de cercetare istorică în cadrul ultimelor ediţii ale simpozionului „Cristian Popişteanu”.

La ediţia din acest an, Niro Investment Group a primit Diploma de Excelenţă pentru Mecenat din partea  Fundaţiei Culturale Magazin Istoric în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea cercetării istorice din România.

Simpozionul „Cristian Popişteanu” este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate istoriei şi civilizaţiei bancare din România. Desfăşurat pe parcursul a două zile (4-5 mai 2023) în sala Mitiţă Constantinescu şi Sala de Marmură a BNR, simpozionul a inclus o serie de prezentări, discuţii şi dezbateri privind istoria şi evoluţia sistemului bancar din România.

Evenimentul a reunit o serie de personalităţi importante din lumea academică, bancară şi culturală din România, printre care Mugur Isarescu –  Guvernatorul Băncii Naţionale a României, academician Ion-Aurel Pop – preşedintele Academiei Române, Cristian Păunescu – consilier al Guvernatorului BNR,  Dorin Matei - redactor-şef al Revistei Magazin istoric. 

Din partea Niro Investment Group au participat Valentin Macovescu, Director de Comunicare, Imagine şi Protocol, şi Ion Badea, Purtător de cuvânt.

În cea de-a doua zi a evenimentului, Niro Investment Group a acordat premiile Fundaţiei „Magazin Istoric” pentru cele mai importante lucrări ale cercetării istorice din anul 2022:

  1. NICOLAE TITULESCU: UN MARE ROMÂN, UN MARE EUROPEAN, UN MARE CONTEMPORAN, de George Potra, Cristina Păiuşan şi Dumitru Preda.
  2. PE MUCHIE DE CUTIT: RELAŢIILE ROMÂNO-SOVIETICE 1965 -1989, de Vasile Buga.
  3. LEUL ÎNFRÂNT. CAZUL GENERALULUI AVIATOR MIHAIL ROMANESCU, de Gheorghe Vartic, Paul Sandachi.
  4. CENTENARUL ÎNCORONĂRII. ALBA IULIA 1922, coordonator: Narcis Dorin Ioan.

Premiile reprezintă o recunoaştere a contribuţiei valoroase pe care aceste lucrări o aduc în cercetarea istorică românească şi reflectă angajamentul Niro Investment Group pentru promovarea valorilor naţionale şi a culturii istorice a României.