Niro Investment Group susţine excelenţa în ştiinţă şi tehnologie împreună cu AIM HIGHER ROMANIA

Niro Investment Group este unul dintre principalii parteneri ai AIM HIGHER ROMANIA, o serie de evenimente-premieră în România, dedicate explorării spaţiului cosmic, ştiinţei şi tehnologiei, care au loc la Bucureşti în perioada 11-14 iunie 2023. AIM HIGHER ROMANIA îşi propune să inspire comunitatea locală prin fascinanta poveste a explorării spaţiului şi să contribuie la consolidarea relaţiilor dintre Statele Unite şi România.

Prin activităţi diverse şi captivante desfăşurate pe parcursul a 4 zile, AIM HIGHER ROMANIA îşi propune să aducă publicul larg şi în special tinerii mai aproape de minunile explorării cosmosului, evidenţiind totodată rolul României în cadrul Programului Artemis, o colaborare între NASA şi Agenţia Spaţială Europeană.

Prin acest parteneriat, Niro Investment Group îşi propune să stimuleze inovaţia şi să încurajeze performanţa şi excelenţa în domeniul tehnologiei şi industriei spaţiale, precum şi să inspire tânăra generaţie cu privire la oportunităţile de carieră oferite de aceste domenii inovatoare”, a declarat Clitemnestra Gadea- Presedinte al  Consiliului de Administratie  Niro Investment S.A.

Primele două zile vor fi dedicate SPACE DAY ROMANIA, un eveniment deschis, în cadrul căruia familiile şi studenţii pot interacţiona cu personalităţi din domeniu, printre care cosmonautul Dumitru Prunariu, primul şi singurul român care a ajuns în spaţiu, Nicole Stott, astronaut NASA, a zecea femeie din lume care a ieşit în spaţiu, şi Sara Sabry, primul şi singurul astronaut din Africa. Publicul poate participa la activităţi practice legate de spaţiul cosmic, care au scopul de a stârni curiozitatea şi interesul tinerilor.

“Cred că este important să inspirăm oamenii prin intermediul frumuseţii explorării spaţiului şi să arătăm că este posibil pentru oricine să găsească drumul spre o carieră în acest domeniu, plină de satisfacţii. Sunt deosebit de încântată să lansăm şi un proiect de artă gigantic alături de copiii din România şi familiile lor. De abia aştept să aducem spaţiul cosmic în România”, a spus Nicole Stott.

Cu sprijinul Niro Investment Group, Nicole Stott va oferi participanţilor la Gala care va avea loc la Intercontinental Athenee Palace in data de 14 Iunie, cartea sa, „Înapoi pe Pământ: Ce m-a învăţat viaţa în spaţiu despre planeta noastră – şi misiunea noastră de a o proteja”. Doamna Stott invită cititorii într-o călătorie care include poveşti din timpul petrecut în spaţiu şi opinii ale unor oameni de ştiinţă, activişti şi factori de influenţă despre posibile soluţii pentru marile provocări de mediu cu care ne confruntăm.

În ziua a doua va avea loc SPACE & TECH INNOVATION SUMMIT, care pune la dispoziţie o platformă exclusivă pentru liderii din industrie, antreprenori şi investitori pentru a discuta despre afaceri spaţiale, oportunităţi de investiţii, inteligenţa artificială, diversitate şi incluziune în domeniul tehnologiei şi industriei spaţiale.

Momentul de vârf al AIM HIGHER ROMANIA este gala AIM HIGHER, care sărbătoreşte cooperarea între Statele Unite şi România, viziunea comună de a depăşi limitele explorării cosmosului şi rolul pe care România doreşte să şi-l asume în viitorul cercetării aeronautice şi aerospaţiale.

Acest eveniment va pune în evidenţă oamenii remarcabili din România, o ţară atât de frumoasă, promovând în acelaşi timp oportunităţile profesionale pe care le oferă domeniile cercetării spaţiale şi tehnologiei. Evenimentul va prezenta, de asemenea, cele mai recente inovaţii în aceste domenii. Sper că AIM HIGHER îi va inspira pe români să îşi dorească să facă parte din ceva atât de interesant, mai ales că este un eveniment premieră în România. Ne bucurăm că am putut aduce astronauţi NASA în România pentru prima dată”, a spus Oana Tucker, fondator şi CEO, OP Global Events, organizatorul AIM HIGHER ROMANIA.