Niro susţine proiectul cultural Nocturnele de Poezie Contemporană

Niro este partener al proiectului Nocturnele de Poezie Contemporană organizat de către asociaţia non-profit ARCEN şi desfăşurat în Bucureşti, în perioada 31 iulie – 5 septembrie.

Festivalul oferă celor pasionaţi de cultură urbană o serie inedită de evenimente dedicate poeziei contemporane, care se petrece în timpul verii pe cel mai central acoperiş din Bucureşti – terasa blocului Magheru One.

“Aceste iniţiative culturale sunt extrem de importante pentru oraş – prin cultură şi artă ne păstrăm spiritul viu, beneficiem de ceea ce înseamnă recreere de calitate, ne apropiem de cei dragi prin împărtăşirea pasiunilor comune şi luăm pulsul oraşului care merge mai departe. Compania noastră este alături de artişti şi de asociaţiile care în acest moment se reinventează şi fac eforturi imense pentru a oferi un context constructiv în care spiritul creativ să se poată manifesta,” a declarat Zsolt Nagy, director general al Niro.

Sub sloganul – Nu putem fi sănătoşi, dacă nu suntem fericiţi, seria de evenimente se concretizează într-o experinţă unică pentru oraş: lectura sub cerul liber, noaptea, decorul experimental şi selecţia pieselor de către DJ-ii care urcă alături de poeţi şi public deasupra oraşului înseamnă convieţuirea într-o stare de spirit specială care susţine creativitatea.

Evenimentul aflat la a şasea ediţie a debutat vineri, 31 iulie 2020, începând cu orele 19.00, pe terasa blocului Magheru One din Bucureşti.
Ediţia din acest an aduce în faţa publicului cea mai numeroasă selecţie de scriitori şi poeţi consacraţi, lecturi în premieră din volume nepublicate şi dialoguri între poeţi moderate de Răzvan Ţupa. Cei nouăsprezece scriitori care care vor fi prezenţi la Nocturnele din acest an sunt: Florin Iaru, Radu Niţescu, Mina Decu, Răzvan Andrei, Gelu Diaconu, Miruna Vlada, Mitoş Micleuşanu, Claudiu Komartin, Teona Galgoţiu, Ionel Ciupureanu, Răzvan Ţupa, Teodor Dună, Simona Popescu, Mihok Tamas, Andrei Dosa, Ştefan Manasia, Sorin Gherguţ, Adela Greceanu şi Anastasia Gavrilovici.

Pentru mai multe informaţii legate de eveniment accesaţi:

https://www.facebook.com/AsociatiaARCEN/

https://www.instagram.com/asociatiaarcen/

https://www.arcen.info/

Link-ul eventului: https://www.facebook.com/events/1853450228128646/

Bilete pot fi achiziţionate aici