Prognoze, strategii şi planuri în Construcţii şi Imobiliare

Dezbaterile organizate de revista Capital şi moderate de Claudiu Şerban au continuat pe 30 iunie 2020. Printre invitaţi s-a aflat şi Zsolt Nagy, CEO Niro Investment Group.

Experienţa şi mai ales expertiza acumulate în timp de Niro Investment Group pot aduce multe clarificări asupra stadiului actual al zonei construcţiilor, aşa că intervenţiile lui Zsolt Nagy au fost cât se poate de oportune.

”Veştile pot fi bune, dar pot fi şi mai puţin bune. Într-adevăr, vedem că acest sector nu a încetinit la fel de mult ca alte domenii de activitate. Proiectele începute s-au derulat, însă ele au fost afectate (…) . Marea întrebare este ce se va întâmpla de acum încolo. O parte din veştile bune se constituie şi în faptul că pe piaţa materialelor de construcţii cifra de afaceri a crescut (…), veştile mai puţin bune vor veni peste câteva luni şi se vor datora incertitudinii investiţionale. Investitorii vor aştepta să vadă ce se întâmplă înainte de a demara noi proiecte, la care se va adăuga lipsa de finanţare – observăm că băncile încep să oprească finanţările către anumite domenii cum ar fi construcţiile sau sectorul imobiliar – şi, bineînţeles va fi o problemă şi cu forţa de muncă. Deci, lucrurile nu stau atât de sumbru cum au fost previzionate, dar, pe termen scurt, vor mai fi efecte încă dureroase”, a spus dl Nagy.